Eén stad. Vier gezichten.

De makers

Monique Fuchs
Productie/Regie/Interviews

Als klein meisje keek ik vol bewondering naar de mannen die ik op tv achter een camera zag staan. Ik denk dat ik een jaar of zeven was toen ik riep dat ik dat later ook wilde doen. 

Het heeft even geduurd, maar in 2010 ben ik uiteindelijk als zelfstandig ‘visueel vormgever’ begonnen. Ruim 10 jaar en veel verschillende projecten later weet ik inmiddels waar mijn hart ligt: het maken van films die raken. Het gaat wat mij betreft altijd over ‘de mens achter…’ Het laten ervaren van emotie is daar een belangrijk onderdeel van. De uitdaging voor mij als filmmaker is dat mensen zich echt laten ‘zien’, en liefst ook hun kwetsbare kant durven tonen. 

De documentaire over 100 jaar Veldhoven is waarschijnlijk wel mijn mooiste project tot nu toe. Het afgelopen jaar heb ik enorm veel mooie mensen ontmoet met evenzo mooie verhalen. En dat is natuurlijk maar een fractie van wat er werkelijk is. Ook ben ik dankbaar voor alle mensen die ons geholpen hebben in onze zoektocht naar historische feiten, beeldmateriaal, en Veldhovenaren met een bijzonder verhaal. Ik hoop dan ook dat deze film jou als kijker brengt wat het mij ook gebracht heeft: meer verbinding met Veldhoven en de mensen die er wonen. En af en toe een traantje wegpinken.

Niek Pennings
Camera/D.O.P./Editing

Ik was 11 toen ik de camera van mijn vader mocht gebruiken. Meteen wist ik dat ik mijn grote passie had gevonden: films maken. Na enkele opleidingen, trainingen, stages en banen bij Omroep Brabant, MCM en SBS6 werd ik freelancer. Nadat ik met camera- en editingwerk bij droeg aan TV-programma’s en videoclips voor onder meer TMF, RTL4 en TROS, richtte ik in 2007 het productiebedrijf Beeldzeggend op.

Mooie, uitgebalanceerde plaatjes schieten die de juiste emotie weergeven. En deze uiteindelijk samensmelten tot een verhaal dat raakt. Daar word ik blij van. Met het gevoel dat ik elke dag met m’n hobby bezig ben, geef ik me bij elk project voor 100% om ervoor te zorgen dat de wens van de klant uitkomt: in een effectief product, met de juiste stijl.

Beeldzeggend Logo FINAL vierkant

Deze pagina inhoud is beveiligd