Eén stad. Vier gezichten.
De TV-serie

De serie is een afgeleide van de documentaire ‘Een stad. Vier gezichten.”, gemaakt in opdracht van Omroep Brabant. De serie bestaat uit 10 afleveringen van elk 10 minuten waarin thema’s uit de documentaire belicht worden. Deels zijn het dezelfde portretten als in de documentaire, en deels nieuwe.

Uitzending

De serie wordt wekelijks uitgezonden door Omroep Brabant vanaf dinsdag 6 september 2022. Kijk voor een actueel overzicht op de programmapagina. De afleveringen zijn online terug te kijken.

Schermafbeelding 2021-10-22 om 19.41.12
Afl. 1. Van ambacht naar hightech

(Uitzending: 6 september 2022)

Via portretten van Nederlands laatste thuis breedwever, markante Royal Nord beroemdheid ‘Bultje’ Raijmakers en het high-tech familiebedrijf Simac volgen we 100 jaar industriële ontwikkeling in Veldhoven.

Schermafbeelding 2021-10-22 om 20.32.50
Afl. 2. Herinneringen aan Veldhoven in oorlogstijd

(Uitzending: 13 september 2022)

Uit de indrukwekkende persoonlijke verhalen van Sjef en Bertha blijkt dat de Tweede Wereldoorlog ook in Veldhoven een enorme impact gehad heeft. De ervaringen uit die tijd houden hen nog altijd bezig.

Stills website-19
Afl. 3. Verloskundigen met liefde voor het vak

(Uitzending: 20 september 2022)

Als verloskundige moest Mien vroeger door weer en wind op de fiets naar een bevalling. Gynaecoloog Laura daarentegen heeft nu binnen het Máxima Medisch Centrum een heel team en de meest geavanceerde middelen tot haar beschikking.

IMG_2163
Afl. 4. Pioniers in de multiculturele samenleving

(Uitzending: 27 september 2022)

In 100 jaar tijd is de Veldhovense gemeenschap gegroeid van alleen plaatselijke bevolking naar een mix van ruim 100 nationaliteiten. Toen de Indonesische familie Carli in 1957 hier kwam, hebben ze de weg geplaveid voor latere buitenlandse immigranten zoals de Indiase Preethi.

Stills website-11
Afl. 5. De helende kracht van Onze Lieve Vrouwe ter Eik

(Uitzending: 4 oktober 2022)

Het beeldje van Onze Lieve Vrouwe ter Eik werd volgens de legende in de 13e eeuw in Meerveldhoven door een boer gevonden in een eikenboom. Ruim 750 jaar na de eerste gebedsverhoringen komen mensen nog steeds naar de Sint Lambertuskerk in Meerveldhoven om Maria te vereren of te bidden voor een wonder.

Stills website-06
Afl. 6. Muziek en kunst in de Borgers familie

(Uitzending: 11 oktober 2022)

Rocklegende Bertus Borgers kreeg muziek maken met de paplepel ingegoten, en is ook op zijn 74e nog niet van plan om te stoppen. Zijn broer Harrie was een uitzondering binnen deze bekende muzikale familie; hij deelde via zijn kunst zijn niet alledaagse kijk op het leven en de maatschappij.

Still Janneke PSV 72dpi
Afl. 7. Veldhovens talent: de weg naar succes

(Uitzending: 18 oktober 2022)

Janneke’s profcontract bij PSV vrouwen en Bob’s succes als hardstyle DJ kwamen niet zomaar aanwaaien. Hun weg naar succes vroeg om veerkracht en doorzettingsvermogen, maar dat werd ruimschoots beloond.

Schermafbeelding 2021-10-27 om 19.59.33
Afl. 8. Ontwikkelingen in onderwijsland

(Uitzending: 25 oktober 2022)

Van streng katholiek onderwijs naar een democratische school waar leerlingen zelf keuzes maken wat betreft hun ontwikkeling. Jos, Jacqueline en Jasper delen hun verhaal over het onderwijs van toen en nu, en welke invloed dit op hun leven heeft gehad.

Stills website-14
Afl. 9. De verbindende rol van Theater

(Uitzending: 1 november 2022)

Voor Isa en Sam is muziektheater TOP Veldhoven ‘veel meer dan alleen op het podium staan’; het heeft ze ook als persoon gevormd en vrienden voor het leven gebracht. In Theater de Schalm ontmoeten ze Noud Sanders, voor wie in zijn 60-jarige toneelcarrière het verbinden van mensen altijd op de eerste plaats stond.

Stills website-12
Afl. 10. Verbinding in Veldhoven, stad van vier dorpen

(Uitzending: 8 november 2022)

Vier geboren en getogen bewoners schetsen de karakters van de historische kerkdorpen, die nog steeds de vier gezichten van de huidige stad Veldhoven vormen. Ronald Donkers schetst vanuit zijn gedachten als architectonisch ontwerper bij de Efteling één kloppend, bruisend hart voor ‘groot’ Veldhoven.

Deze pagina inhoud is beveiligd